Innovatief
containertransport.

Containertransport over het water

Met ROC Waalwijk, het Regionaal Overslag Centrum Waalwijk, ligt de focus binnen de Van der Linden groep op containertransport vanuit de havens van Rotterdam en Antwerpen. ROC Waalwijk verzorgt daarbij de overslag van de binnenvaart vanuit de zeehavens naar het wegtransport en omgekeerd. U vindt ROC Waalwijk in het havengebied van Waalwijk, waar het bedrijf beschikt over een moderne inland-terminal met zowel overslagterreinen met portaalkranen als bewaakte opslagruimte voor containers.

Van douaneafhandeling tot overslag

Indien gewenst zorgt het bedrijf voor de douaneafhandeling van goederen en kan het goederen onder douanecondities onder haar hoede houden.

Tijdelijke opslag geen probleem

Bij ROC Waalwijk kunt u ervoor kiezen om uw containers tijdelijk op te slaan op het terminalterrein. Met één telefoontje worden uw beladen containers naar uw bedrijf gebracht.

Innovatief containertransport voor Midden-Brabant

ROC Waalwijk biedt, met vervoer over het water, een voordeliger en milieuvriendelijker alternatief voor wegtransport van containers.

Uw offerte binnen 24 uur

Containertransport over het water

Vervoer over binnenwater
de toekomst

Doel voor de toekomst van het bedrijf is om ook buiten de sluis een terminal te realiseren, met in toekomst ook elektrisch vervoer op de weg en over het water. “Onze ambitie is om de CO2-voetafdruk te reduceren naar nul binnen nu en tien jaar”, aldus John van der Linden, directeur van ROC Waalwijk. Buiten de sluis heeft dan als voordeel dat ook grotere schepen toegelaten kunnen worden en nog betere combinaties gemaakt kunnen worden met collega-vervoerders die niet de sluis door kunnen of daardoor teveel oponthoud zouden hebben.

John Branderhorst
John BranderhorstLogistic Manager EMEA - Covestro
Lees verder
Wij kunnen al jaren bouwen op de flexibiliteit van ROC om onze Logistiek draaiend te houden. Wij zien het ROC dan ook als een verlengstuk van de Supply Chain richting onze klanten.

Vraag gemakkelijk en vrijblijvend een offerte bij ons aan

Vul het formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op om u een offerte op maat aan te bieden.

Uw offerte binnen 24 uur

Containertransport over het water in plaats van over de weg

ROC Waalwijk, het Regionaal Overslag Centrum Waalwijk, neemt een aparte plaats in binnen de Van der Linden groep. Gemene deler is het transport, echter nu zo veel mogelijk per schip. De focus van deze tak binnen de Van der Linden groep ligt op containertransport vanuit de havens van Rotterdam en, in mindere mate, Antwerpen. ROC Waalwijk verzorgt daarbij de overslag van de binnenvaart naar het wegtransport, waarmee direct de aansluiting met Van der Linden Transport is genoemd, en omgekeerd, van het wegtransport via de binnenvaart naar de zeeterminals.

Van inklaren tot overslag

Ook de activiteiten van ROC Waalwijk zijn gericht op het zoveel mogelijk ontzorgen van de klant. Zo zorgt het bedrijf indien gewenst voor het inklaren van goederen, kan het goederen onder douanecondities onder haar hoede houden, verricht het gasmetingen en zorgt het voor de overslag van water naar weg en omgekeerd. Gevaarlijke stoffen zijn eveneens welkom, zowel in tank- als boxcontainer.

Containertransport - ROC Waalwijk

Tijdelijke opslag geen probleem

Blijkt het beladen van een container sneller te gaan dan verwacht en staat deze nu in de weg of komt een schip met uw container(s) eerder aan dan gepland. Kies dan voor tijdelijke opslag van de container(s) op het terminalterrein van ROC Waalwijk.

Het bedrijf ROC Waalwijk beschikt over eigen wagens om de beladen container(s) bij u op te halen en om voor u bestemde containers van het terminalterrein naar uw bedrijf te brengen. Juist op het moment waarop u daarover wilt beschikken. Als eindklant hoeft u zo minder aandacht te schenken aan het beheer van interne stromen. En als een container pas later bij de zeehaven kan worden aangeboden door vertraging van een zeeschip, dan kunt u ervoor kiezen deze container aan te bieden voor tijdelijke opslag bij ROC Waalwijk. Zo staat de container bij u niet (meer) in de weg en hebt u geen problemen met lossen in de zeehaven waar slechts binnen een bepaald tijdslot mag worden aangeboden.

Innovatief containertransport bieden voor Midden-Brabant

Doelgroep van ROC Waalwijk zijn bedrijven in Midden-Brabant, dus relatief dicht bij de containerterminal. Voor deze bedrijven biedt ROC Waalwijk met vervoer over het water een alternatief voor wegtransport van containers vanuit de zeehavens Rotterdam en Antwerpen. Vervoer naar Waalwijk over het water is niet alleen voordeliger en milieuvriendelijker, het korte laatste stuk over de weg maakt het bovendien mogelijk om een container af te zetten bij de klant en deze later op te halen. Er staat dan geen wagen te wachten totdat de container gelost is.

Hallo, ik ben Willem.
Kan ik u helpen?

Heeft u vragen?
Neem dan gerust contact met me op.

Willem
Account Manager

Onze andere expertises

Binnen de Van der Linden groep vindt u altijd een passende oplossing voor uw logistieke vraagstukken.

Meubeltransport

Vervoer, tijdelijke opslag en distributie van meubels voor fabrikant, importeur en detaillist.

Distributie

Specialist op het gebied van pallettransport en lengtetransport in de Benelux en Duitsland.

Spoedtransport

Voor kleine zendingen die snel op plaats van bestemming moeten zijn. Ook in het buitenland.