Rijke ervaring in
de transportsector.

Van beurtvaartbodedienst tot transportgroep

De oorsprong van het transportbedrijf ligt in de beurtvaartbodedienst, begin jaren 40 in Boskoop. Naar aanleiding van een flinke vraag naar aanvoer van grondstoffen naar de metaalindustrie in Drunen is het transportbedrijf medio jaren 60 in Waalwijk terecht gekomen.

Stijgende vraag vanuit markt naar transport lengtegoederen en tijdelijke opslag

Vanuit de metaalindustrie kreeg het bedrijf eind jaren 70 de vraag om ook te gaan transporteren naar het achterland in Nederland en België. De focus van het familiebedrijf lag al vrijwel volledig op transport voor de metaalindustrie. Het personeelsbestand groeide gestaag, zeker eind jaren 80, begin jaren 90, met de vraag voor transport van lengtes koper, aluminium en messing naar Duitsland. Met de toename van de vraag naar transport voor deze lengtegoederen groeide de vraag naar ruimte voor tijdelijke opslag in Waalwijk. In de jaren daarna kwamen er ook andere vervoersstromen bij.

Dankzij containerterminal ook vervoer over het water mogelijk

Omdat het bedrijf aan de haven was gevestigd en de vraag naar meer voordelige en tegelijk meer duurzame manieren van transport toenam, is in 2000 containerterminal ROC Waalwijk gerealiseerd. Vanaf deze terminal werd het ook mogelijk om zeecontainers uit overzee per binnenvaartschip vanuit de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen naar Waalwijk en het achterland te vervoeren.

Totaalpakket op logistiek gebied

Inmiddels staat de derde generatie aan het roer van dit familiebedrijf. De huidige directie wordt gevormd door Sander, John en Nicola. Zij zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt bij de vier bedrijfsonderdelen Van der Linden Transport, Furniture Logistics Waalwijk B.V. (FLOW), Van der Linden Express en het Regionaal Overslag Centrum Waalwijk, kort ROC Waalwijk. Deze zusterbedrijven werken nauw samen, waardoor de Van der Linden groep als geheel u een totaalpakket kan bieden op logistiek gebied.

Dedicated transport-, overslag- en distributieoplossingen

De Van der Linden groep richt zich met name op de Benelux en Duitsland en ontwikkelt dedicated transport-, overslag- en distributieoplossingen voor bedrijven en collega-transporteurs gevestigd in deze regio.

Logistiek familiebedrijf met vaste kernwaarden

…de klant staat steeds centraal, vanaf het moment dat deze contact opneemt, totdat de dienst is geleverd en zelfs daarna. Elke transportvraag is belangrijk, of het nu gaat om dat ene pallet die met spoed op transport moet of containers die van of naar een zeehaven moeten.

…heldere calculaties, duidelijkheid in wat wel en niet kan, reële levertijden, vanzelfsprekend bij alle onderdelen van de Van der Linden groep!

…gewoon doen wat je hebt beloofd!

…steeds opnieuw bekijken of een optie de meest rendabele is voor de opdrachtgever, bijsturen waar nodig.

…een onderneming draait alleen goed als deze kan bouwen op goed opgeleide, betrokken medewerkers met toekomstperspectief binnen de eigen onderneming. Daarnaast moet er oog zijn voor de toekomst, door duurzaamheid voorop te stellen in de bedrijfsvoering en een steentje bij te dragen aan een steeds groenere transportsector.

Samen leveren de zusterbedrijven een totaalpakket op logistiek gebied

“Door de diversiteit in onze dienstverlening met een breed scala aan logistieke activiteiten vinden wij altijd de juiste oplossing voor uw logistieke vraag. We zijn eigenlijk transportconsultant, met een eigen transportbedrijf.” – Sander van der Linden, algemeen directeur van de Van der Linden groep.

Distributie

Specialist op het gebied van pallettransport en lengtetransport in de Benelux en Duitsland.

Meubeltransport

Vervoer, tijdelijke opslag en distributie van meubels voor fabrikant, importeur en detaillist.

Containertransport

De overslag van de binnenvaart naar het wegtransport vanuit de havens Rotterdam en Antwerpen.

Spoedtransport

Voor kleine zendingen die snel op plaats van bestemming moeten zijn. Ook in het buitenland.

WERKEN BIJ

Ook een steentje bijdragen aan logistiek maatwerk?

Binnen de verschillende onderdelen van de Van der Linden groep is regelmatig behoefte aan nieuwe collega’s.

Van der Linden groep,
altijd voor u in beweging

100ste nieuwe Volvo Jubileum Truck

Afgelopen weekend is de 100ste Volvo Jubilieum Truck gepresenteerd op het Mega Trucks Festival 2023 in de Brabanthallen in Den Bosch.