Van der Linden Groep zet verduurzaming door met nieuwe Volvo’s.

Met de levering van de eerste nieuwe Elektrische Volvo FM truck uit een order van 2 stuks is binnen de Van der Linden Groep de focus op verduurzamen kracht bij gezet.

De eerste elektrische trekker zal voornamelijk lokaal ingezet gaan worden bij onze containerterminal ROC Waalwijk. Hiermee kunnen we de resultaten en mogelijkheden van elektrisch vervoer goed volgen en natuurlijk onze klanten in Midden-Brabant zo duurzaam mogelijk transport van zeecontainers aanbieden.

Voor de levering van de 2de elektrische trekker, welke gepland staat voor medio augustus, lopen gesprekken met een paar klanten van Van der Linden Transport met als doel om deze 2de truck meer op trajecten in te gaan zetten waarin meer snelwegkilometers gemaakt zullen worden. Hierdoor kunnen we de mogelijkheden met elektrisch transport goed gaan vergelijken op de verschillende inzetgebieden. Tevens geven we daarmee een andere klantengroep van ons de mogelijkheid om samen met ons te kijken waar we als partners kunnen verduurzamen met deze investeringen in elektrisch transport.

Naast de levering van elektrische trekkers is ook de eerste (van 2 stuks) 6×2 Volvo trekkers met turbocompound motor afgeleverd.

Nadat op internationale trucks binnen onze vloot is gebleken dat de extra investering van de turbocompound motor op onze Volvo’s een duidelijke brandstofbesparing en daarmee minder schadelijke uitstoot voor het milieu opleverde is nu ook voor het zwaardere werk voor deze optie gekozen.

Deze nieuwe trucks met hun schonere motoren kunnen multifunctioneel ingezet worden in zowel zware vrachten met standaard trailers als voor onze uitschuifbare trailers voor lengte transport, waarmee wij dus meerdere klanten van dienst kunnen zijn in schoner zwaar en lengte-transport.

Deel dit bericht